KONSTNÄRER

JAN RAGNARTZ

Jan Ragnartz är en mångsidig kreatör bosatt i Stockholm, som verkar inom konst, formgivning och illustration. Med en utbildning från Bekmans School of Design har han en gedigen kunskapsbas inom sitt kreativa område-

Tidigare har Jan arbetat som kreativ chef inom internationell varumärkesutveckling och kommunikation, vilket har gett honom en bred förståelse för konceptualisering och visuell kommunikation. idag ägnar han sig emellertid åt att utforska sina kreativa strävanden genom målning och teckning med tusch och akvarell som huvudsakliga medier.

Hans verk präglas av en bred och spontan skaparglädje, där formstarka och humoristiska detaljer adderas till varje konstverk. Genom att blanda verklighet med sina egen fantasirika tolkningar ger Jan liv åt sina verk och tillåter betraktaren att upptäcka nya dimensioner och detaljer.

Jan Ragnartz är en konstnär som inte räds att experimentera och bryta gränser för att skapa något unikt och personligt. Med sin konstnärliga resa fortsätter han att utmana sig själv och sin kreativa vision. Det syns på sättet han förmedlar känslor och berättelser genom sina verk.

LOLA BLOMQUIST


Lola Blomquist bor och är verksam i Åhus samt på Österlen i Skåne. Hennes målningar ställldes ut första gången 2019, och Lola har sedan dess haft ett flertal separatutställningar. Lola målar landskap somm befinner sig  mellan det abstrakta och verklighetstrogna. Inspirationen hämtas ofta från landskapet vid Hanöbukten och ner mot Österlen. Uttrycket är ofta avskalat minimalistiskt,

med betoning på färgerna. Hon vill fånga landskapet och himlens ständiga förändringar. Även att skulpturera är en del av kostnärsskapet, Lola arbetar utifrån en uråldrig teknik med linolja oh naturliga pigment istället för bränning och glasyr. Det ger mindre belastning på miljön. men resulterar i lika hållbara skulpturer. processen är lång och varje skulptur kräver olika behandlingar.

Instagram: lola.blomquist_art
MIMMI KANDLERMimmi Kandler arbetar som skådespelare, ljudboksinläsare och konstnär. Att berätta en historia är det som starkt länkar dessa områden samman och ger näring till varandra i skapandet.

Mimmi är autodidakt inom konsten men har skapat hela sitt liv. Sin första oljemålning blev till 1990 och sedan dess har oljemåleriet legat varmast om hjärtat och varit hennes främsta medie.

Under flera år verkade Mimmi i egen regi med sin konst, fram till år 2021 då hon ingick samarbete med konstgallerier och jhade därmed sin första officiella utställning. Sedan dess har hon synts på flera utställningar och plattformar och uppmärksammats i media.

Mimmi Kandler på Instagram: @artby_mimmikandler

(http://www.instagram.com/artby_mimmikandler)CARLO BOSCO

Carlo Bosco är en av Sveriges främsta modefotografer och har arbetat internationellt i mer än 25 år med flera stora namn inom både mode reklam och design. Han har fotograferat för en mängd svenska och internationella modemagasin som bland annat ELLE, Cosmopolitan och Grazia Magazine. Carlo Bosco har genom åren fotograferat många kända modeller och profiler som till exempel: Emma Sjöberg, Marcus Schenkenberg, Cindy Crawford, Lena Olin och Monica Zetterlund. Här visas en fotoutställning med bilder från 1990-talet och 2000-talet som visar flera av Carlos ikoniska bilder. Carlo visar upp en stark egen stil som en av Sveriges främsta modefotografer genom tiderna. 

för mer information: carloboscostudio.se

Instagram: @carlobosco_photographer.
KARL MÅRTENS

Karl Mårtens föddes i SanFransisco men växte upp i Drottnningholm utanför Stockholm. Han har arbetat som grafisk designer sedan 1979 i Toronto, San Fransisco och senast i Stockholm, där han drev sin egna designfirma Form i Funktion till 2010. Sedan dess har Karl Mårtens arbetat som konstnär  på heltid. Karls måleri är påverkat av hans intresse för zenbuddhism och hans influenser kommer från traditionell japansk och kinesisk kalligrafi och Zenkonst. Vid sidan om måleriet driver Karl uppskattade workshops i Zen-kalligrafi, där syftet är att träna på att våga släppa kontrollen.


ALBIN LILJESTRAND

Albin Liljestrand född 1996, hade sin första egna utställning som 15-åring, och har sedan dess haft en flertal separatutställningar, senast på galleri Mats Bergman, Stockholm.
"En bit papper och en penna är allt som behövs för att skapa något unikt. Och som det bara finns ett exemplar av i hela världen. ett konstverk helt enkelt.

Jag har så länge jag kan minnas ritat på tidningar, bordsdukar, toarullar, kläder, dörrar och väggar. Vare sig jag ritar en gubbe i nederdelen av en inhandlingslista eller gör en oljemålning på 3 x 4 meter så är det samma process som det handlar om. Jag hade min första egna utställning för 10 år sedan som 15-åring. och därefter har det rullat på i en berg och dalbana. Antagligen är jag lagom galen för att ens försöka leva på mitt konstnärskap vid min ålder. men så är det - och så får det bli.

Som konceptuellt komplement till målarkonsten skriver jag musik och böcker.
Tankar i hjärnan skall ut genom kroppens kanaler och fysiskt fastna på ett underlag  Då kan andra se det jag ser, höra det jag hör. Detta är min "gravitationspunkt": Runt denna punkt snurrar hela min värld."


Se mer om Albin på www.albinliljestrand.se FB: Albin Liljestrand

instagram: albinliljestrandart

THOMAS JOHNSSON

Thomas Johnsson fotografiska intresse startade tidigt. Efter att ha arbetat i en fotostudio tillsammans med mycket erfarna fotografer, har kameran alltid funnits nära.  Motiven är huvudsakligen tagna på Österlen i olika skepnader, det är ofta bilder på udda ting eller gamla saker, men också den vackra naturen. Sedan 2017 har fotointresset vuxit och Thomas Johnsson har givit ut 2 fotoböcker och arbetar nu med en tredje bok som skildrar lokala kockar, restauranger och lite mat. Böckerna är gjorda i samarbete med en författare och art director

Thomas bilder har varit utställda hos Ecotopia under våren 2023 och vid en utställning hos Absolut company i Åhus under sommaren 2022.

Thomas Johnsson bor sedan 15 år i Vik på Österlen och arbetar som koordinator i den ideella föreningen Samverkan för Hanöbukten. Yrkesmässigt har Thomas under många år varit Inköpschef på IKEA , utomlands och i Sverige. 

Thomas Johnsson finns på instagram under adressen;  johnsson.thomas 

Hemsidan: www.atjohnssonab.com